Wat moai! word vriend

Een stofzuigende boer in een weiland, een boer met een plumeau door een elzensingel en een boer die een eik sopt. In het werkgebied van de NFW stonden vanaf 15 september 75 foto’s van deze boeren op borden langs de weg. Eerste een week zonder tekst of verwijzing. Ze leverden op sociale media, krant en radio veel vragen op. Waarom maken deze boeren schoon en wie zit er achter deze actie? Vanaf zaterdag 22 september zijn de foto’s vervangen door foto’s met tekst en verwijzing naar de website watmoai.nl.

Op deze webpagina staat dat boeren het landschap schoon houden en voor het onderhoud een vergoeding krijgen. Maar dat voor al het onderhoud aan het landschap nog onvoldoende geld beschikbaar is. Wil je ook blijven genieten van ons mooie landschap? Steun dan de Noardlike Fryske Wâlden met een donatie. Wij nodigen je graag uit het resultaat van het onderhoud te bewonderen tijdens een jaarlijkse landschapsexcursie. Je kunt vriend worden van de vereniging de Noardlike Fryske Walden voor een bedrag van €1, €2 of €4 per maand.

Om de actie goed te laten slagen heeft de NFW hulp gehad van haar leden. Zo zijn de leden Auke van der Wal, Niek van der Veen en Pier Jan Boersma op de foto gezet. Een geslaagde actie want de boeren worden op straat herkend. De borden zijn door 8 leden langs doorgaande wegen in 5 gemeenten geplaatst. Hartelijk dank voor de hulp!

Wil je als agrarisch bedrijf het landschap in de NW promoten met een van deze borden? Neem dan contact op Pier Jan Boersma via email pjboersma@nfw.bm.

© 2023 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie