Leeuwarden – Fryslân 2018

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

Het jaar 2018 is in volle gang. Vanaf begin maar kan het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden gelopen worden en het valt in de smaak! Veel positieve reacties van wandelaars en bezoekers komen onze kant op, ook wordt de gids veel verkocht via de website van de landelijke organisatie Wandelnet. Op 12 april wordt het pad feestelijk geopend door ambassadeur Gerrit Hiemstra in Eastermar.

Woodlandart

In de gemeente Smallingerland wordt door dorpsbewoners hard gewerkt aan de realisatie van vergankelijke kunstobjecten. Rond juni zullen deze objecten worden onthuld.

Oproep! Gastvrije boeren gezocht

De lancering van de website www.boerenbreakfast.nl (binnenkort online) komt steeds dichterbij. Op dit moment zijn er 3 leden van de Noardlike Fryske Wâlden die starten met een overnachtingslocatie, twee in Kootstertille en een in Jistrum. We zijn blij dat we met deze bedrijven kunnen starten, maar het project is bedoeld voor alle leden. Denk jij dus na over het starten van een overnachtingslocatie of ben jij al gestart? Of sluit je als ‘verbreed-lid’ ook graag aan? Laat het ons weten! Neem contact op met Monique Hamersma via tel. 06-10086766 of mhamersma@nfw.bm

Voorstelling over de Noardlike Fryske Wâlden

De Noardlike Fryske Wâlden, een bijzonder landschap dat de NFW aan iedereen willen laten zien. Dit doet de NFW op zaterdag 1 september met de voorstelling ‘LandschapsSymfonie’. De elzensingels en houtwallen vormen de coulissen, het boerenland het toneel. Vanaf maart gaat choreografe Willy van Assen op pad door het gebied op zoek naar inspiratie en verhalen van mensen die er wonen.

Help je mee?

De NFW is op zoek naar hulp in allerlei vormen: tussen en achter de coulissen, boeren en boerinnen met tractoren, dansers, handige mensen, verkeersbegeleiders, noem maar op.

Als je interesse hebt om aan deze voorstelling mee te werken, kom dan naar de informatieavond op dinsdag 3 april in de Hegestins, Torenlaan 12-14, 9261 VZ Eastermar. Aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie over de Leeuwarden – Fryslan 2018 projecten, klik hier.

© 2023 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie