Gerrit Hiemstra

Gerrit Hiemstra

“Nergens anders in Nederland zie je zo’n karakteristiek gebied.”

Gerrit Hiemstra, meteoroloog/weerpresentator en oud-inwoner van Sumar: “Het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden is uniek. Je ziet nergens anders in Nederland zo’n karakteristiek gebied met boomwallen, elzensingels, pingo’s en dobben. Het is een heel beschut landschap, maar in vergelijking met bos toch weer heel open. De mooiste periode is de lente. Als de bomen uitlopen en de meidoorn al helemaal groen is. Dat is een prachtig beeld.
Ik ben in Sumar op de boerderij van mijn ouders opgegroeid. Het coulisselandschap was heel gewoon voor mij. Na schooltijd ging ik vaak met mijn vrienden het land in. Het landschap is nog steeds heel mooi. Boeren zorgen ervoor dat het in stand blijft.

“Na schooltijd ging ik vaak met mijn vrienden het land in.”

Ik ben nog vaak in de Noardlike Fryske Wâlden te vinden. Verschillende familieleden wonen er en ook kom ik regelmatig bij mijn moeder in Sumar. Vooral in de zomer geniet ik van de omgeving als alle bomen vol in het blad staan. Mijn favoriete locaties zijn It Heechsân en de Sumarreheide. Daar is het echt prachtig!”

 

© 2023 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie