Streekpad Noardlike Fryske Wâlden in top 5

Het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden staat in de top 5 van Wandelroutes van het jaar 2019. Op zaterdag 2 februari 2019 reikte de jury tijdens de eerste dag van de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de prijs voor Wandelroute van het jaar 2019 uit. Het Streekpad behoorde tot de 5 genomineerden.

Romeinse Limespad
Het Romeinse Limespad is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2019. Het 275 km lange pad van Katwijk naar Berg en Dal won de verkiezing o.a. vanwege het originele thema.

Naast het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden waren de andere genomineerden het wandelknooppuntennetwerk Brabantse Kouters, GR Tour du Brabant Wallon en de wandelgids Walcherse Wandelingen.

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

Voor de ultieme wandelbeleving door het ‘smûke’ coulisselandschap loop je het verrassende Streekpad Noadlike Fryske Wâlden, een 165 km lange routestructuur door het Nationaal Landschap. Dit Streekpad is in samenwerking met de landelijke stichting Wandelnet en initiatiefnemers Jaap en Anneke Jongejan ontwikkeld. In het voorjaar van 2018 heeft weerman en NFW-ambassadeur Gerrit Hiemstra deze nieuwe trekpleister van het Nationaal Landschap feestelijk geopend.

Wandelgids Wandelnet
De route staat beschreven in de wandelgids ‘Streekpad Noardlike Fryske Wâlden’ van Wandelnet. De gids vertelt het verhaal over het Nationaal Landschap, dat wordt getypeerd door kleinschalig boerenland met rijke flora en fauna, opvallend door zijn kleine percelen, omzoomd door houtwallen, elzensingels en braamstruiken. Daarnaast vind je in de gids de rijke cultuurhistorie van het Nationaal Landschap, waaronder de volksverhalen en halepaden: oude verbindingsroutes die bewoners gebruikten om via andermans erf zo snel mogelijk naar kerk, school of winkel te kunnen lopen.

 

Meer informatie Shortlist Fiets- en Wandelbeurs.

© 2023 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie