Verplichte registratie en aanvraag autotax bij ganzenschade

Om bij ganzenschade voor vergoeding van de taxatie in aanmerking te komen zijn ganzenbeheerders verplicht zich vóór 1 maart a.s. te registreren en binnen de gedooggebieden ook de autotax aan te vragen in mijnfaunazaken op de mijnfaunazaken.nl.

Extra aandachtpunten daarbij zijn:

  1. Werk eventueel eerst uw percelen bij in RVO, mijnpercelen. Waarschijnlijk duurt het paar dagen voordat RVO uw percelen heeft bijgewerkt. Haal mijnpercelen binnen in mijnfaunazaken. U heeft nu de bijgewerkte percelen uit mijnpercelen van RVO. U haalt al uw percelen binnen (zowel binnen als buiten het foerageergebied). Na de autotax blijven de percelen over die binnen het foerageergebied liggen.
  2. Heeft u gepachte percelen dan hoeft u geen documenten toe te voegen, deze percelen worden automatisch meegenomen in de autotax.
  3. De de-minimisverklaring wordt alleen gevraagd voor de soort-specifieke percelen (gedogen tot 1-5 en 1-6). De verklaring staat boven aan de pagina, u kunt deze downloaden en digitaal invullen en opslaan. De bijlagen kunt u apart bij mijndocumenten toevoegen.
  4. Per gewas-soort wordt een aanvraag gemaakt en ontvangt u een bevestiging van deze aanvraag op de email.
  5. Standaard wordt de grauwe gans aangehouden. Dit kunt u zelf niet wijzigen, maar wordt bij de taxatie met u doorgesproken.
  6. Wanneer u inlogt ontvangt u elke keer een nieuwe verificatiecode op uw mail. Let op de email, kan in uw spambox terecht komen, verplaats hem naar de inbox van uw mail.
  7. Gebruik Firefox of Google Chrome als browser. Andere browsers, bv Edge kunnen problemen geven
  8. Heeft u geen computer, email of e-herkenning dan kunt u een verzoekschrift registratie (uw gegevens en telefoonnummer hierin vermelden) mailen naar:

info@mijnfaunazakenbij12.nl of sturen naar:

BIJ12|
T.a.v. M.H.M. Janssens, Coördinator Faunazaken
Leidseveer 2
3511 SB Utrecht

Heb geduld bij het binnenhalen van u gegevens van RVO, dit kan enige tijd duren. Maakt u uw aanvraag niet gereed, dan blijft deze staan en kunt u deze later afronden. Vergeet u dit dan krijgt u automatisch na ca. 7 dagen bericht dat er een niet afrondde aanvraag in mijnfaunazaken staat.

Lees voor meer informatie ook:

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen via info@mijnfaunazakenbij12.nl.

© 2023 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie