Update: De winnaars zijn bekend!

Tijdens de fotoactie Wat Moai! kregen wij bijna 100 prachtige foto’s toegestuurd. Foto’s van mooie luchten, koeien in de wei, insecten op bloemen, vogels en nog veel meer. Een gevarieerde verzameling foto’s wat het niet makkelijk maakte een keuze te maken. Na een stemronde binnen de Noardlike Fryske Wâlden konden we onderstaande drie foto’s als winnaars benoemen. Prachtige foto’s die samen het typerende coulisselandschap, de koeien in wei, het werk van onze leden en de schitterende wandelpaden door het Nationaal Landschap laten zien.

  • Foto 1: gemaakt door Harm uit Kollumerzwaag
  • Foto 2: gemaakt door Sietse uit Damwoude
  • Foto 3: gemaakt door Folly uit Sumar

De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen. Alle andere deelnemers bedanken wij van harte. Ook deze foto’s zullen vast nog eens voorbij komen op onze website, in de nieuwsbrief of op onze sociale media.


Maak een mooie foto van de Noardlike Fryske Wâlden en win!

  • Maak een mooie foto van het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden (tussen ruwweg Dokkum, Drachten, Hurdegaryp en Buitenpost). Laat vooral zien hoe je daarvan geniet!
  • Iedereen mag meedoen. Zowel foto’s van je smartphone of spiegelreflexcamera zijn welkom. Meerdere foto’s insturen kan ook.
  • Deel je foto via Facebook, Instagram of Twitter met #watmoai! en tag de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Je kunt je foto ook mailen naar: info@nfw.bm.
  • Met deelname maak je kans op een prachtige Bushnell H2O 8×42 verrekijker (de ultieme verrekijker voor alle extreme omstandigheden) of een van de schitterende fotoboeken over de Noardlike Fryske Wâlden!
  • Je kunt je foto insturen tot en met 1 september
  • Door de foto met de Noardlike Fryske Wâlden te delen, ga je ermee akkoord dat de Noardlike Fryske Wâlden de foto mag gebruiken voor promotionele doeleinden.
  • Winnaars van de fotoactie krijgen na 1 september bericht.

 

Waarom deze fotoactie?
De Noardlike Fryske Wâlden is prachtig. Niet iedereen realiseert zich hoe mooi het hier is. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom willen we met beelden tonen hoe bijzonder het landschap hier is.

 

Het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden is prachtig. Help ons het gebied te promoten en het mooi te houden.
Word vriend!

Ons coulisselandschap telt duizenden kilometers aan elzensingels en houtwallen en honderden pingo’s. Uniek in Europa. Hier groeien en leven veel bijzondere planten en dieren. Ben je inwoner, dan heb je geluk: je woont midden in een Nationaal Landschap!

Onderhoud landschap
Bijna 800 boeren en particulieren onderhouden ons prachtige landschap door aan (agrarisch) natuurbeheer te doen. Zij zijn lid van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. Ze snoeien regelmatig de bomen en struiken en kappen waar nodig. Zo krijg je gezonde singels, goed voor de biodiversiteit. Ook zorgt een grote groep boeren en vrijwilligers voor goede weide- en akkervogelgebieden of voor het onderhoud van sloten.

Genieten
Wil je ook blijven genieten van ons mooie landschap? Wil je de vereniging Noardlike Fryske Wâlden steunen voor het behoud van het coulisselandschap en de weidevogelgebieden? Word dan vriend! Wij nodigen je graag uit om al het moois te bewonderen tijdens een jaarlijkse landschapsexcursie.

Word vriend

Ja, ik word vriend van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden en help mee het landschap mooi te houden.

© 2023 · Noardlike Fryske Wâlden · disclaimer · concept & realisatie door Custard on & offline communicatie